
راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ
کارت گرافیک گیمینگ پاشنه آشیل بازیهای هیجانانگیز است. اگر شما یک گیمر حرفهای باشید، قطعا در انتخاب کارت گرافیک مناسب حساسیت بیشتری نشان میدهید. زیرا یکی از قطعات اصلی و بسیار تآثیرگذار بر کیفیت بازی کارت گرافیک است.
کارت گرافیک چیست؟
شما بدون کارت گرافیک نمیتوانید چیزی را روی صفحه نمایشگر مشاهده کنید. کارت گرافیک مسئول تبدیل اطلاعات تصویر به سیگنالهای مانیتور هست. هرچه کیفیت تصاویر بیشتر باشد، اشتیاق و شوق و هیجان بازی را بیشتر در شما بیدار میکند. اما انتخاب نوع بازی هم در رزولوشن، نقش تعیین کنندهای دارد. مثلا برای بازی های با رزولوشن بالاتر باید یک کارت گرافیک همسطح آن داشته باشید تا بازی را به خوبی اجرا کند.
بنابراین جیپییو (GPU) باید با مانیتور مطابقت داشته باشد تا یک بازی هیجانانگیز اجرا شود. کیفیت صفحه نمایشگر با تطابق چرخه رندر بازی و چرخه به روزرسانی آن مرتبط هست و زمانی که این 2 در یک مسیر نباشند، شکستگی یا پارگی صفحه به وجود میآید. قلب تپنده هر کارت گرافیکی پردازنده آن است. انجام کلیه محاسبات و ترسیمات گرافیکی بر عهده پردازنده گرافیکی است و مهمترین شاخصه هر کارت گرافیک است.
کارت گرافیک که به آن واحد پردازش گرافیکی نیز گفته میشود، یکی از قطعات مهم کامپیوتر است که وظیفه پردازش تصاویر در یک کامپیوتر را بر عهده دارد. این قطعه یا به صورت کارت مجزا بر روی مادربورد نصب می شود و یا به صورت onboard بر روی مادربورد وجود دارد. این روزها با پیشرفت فعالیت های گرافیکی مانند طراحیها و بازیهای رایانهای، کارتهای گرافیک مخصوص ماینینگ و استخراج ارزهای دیجیتال، انواع کارت گرافیک گیمینگ قدرتمند توسط کمپانی هایی چون ایسوس (Asus)، انویدیا (Nvidia)، ایکس اف ایکس (XFX)، پی ان وای (PNY)، گیگابایت (Gigabyte) و زوتاک (Zotak) تولید می گردند.
🎮 معرفی بهترین مانیتور های گیمینگ 🎮
پهنای باند حافظه
مقدار حافظهای است که در یک ثانیه، پردازنده گرافیکی به آن دسترسی دارد و هرچه که مقدار آن بیشتر باشد معمولاً بهتر است (مگر اینکه پردازنده گرافیکی در بکارگیری آن ناتوان باشد). اما این عامل کلیدی مستقیماً از ظرفیت اسمی ناشی نمیشود و نسل حافظه بکار رفته، رابط پهنای حافظه (Bus) و فرکانس حافظه، عواملی هستند که پهنای باند حافظه را تعیین میکنند. پهنای باند در انتخاب کارت گرافیک اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل شما میتوانید با انتخاب دقیق یک کارت گرافیک آن را خریداری کنید.
انتخاب برند مناسب یکی دیگر از معیارهای راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ به شمار میرود. محبوبترین برندهای کارت گرافیک در دستان 2 شرکت معتبر Amd ,Nvidia هست. و هر 2 برند پیشرفتهای چشمگیری در تولید کارت گرافیکهای باکیفیت داشتهاند.
اما با این حال باید در نهایت یکی از آن 2 را انتخاب کنید، برای اینکه بتوانید تصمیم درستی بگیرید باید نکاتی مانند ویژگیها، درایورها، نرم افزار، قدرت و کارایی و قیمت هر کدام را مقایسه و بررسی کنید. به نقل از وبسایت PCGamer هر 2 برای یک هدف کار میکنند اما به مصرف کننده بستگی دارد، آخرین نسل پردازندههای AMD براساس RDNA2 ساخته شده که در کنسولهای جدید بازی مثل پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری X/S میتوانید مشاهده کنید.
کارت گرافیک اکسترنال (EGPU) چیست؟
کارت گرافیک اکسترنال همونطور که از اسمش پیداست، کارت گرافیکی هست که خارج از سیستم شما قرار میگیرد و با کابلهای مخصوصی به سیستم شما وصل میشود. کسانی که از لپتاپ استفاده میکنند، اگر قصد انجام کار گرافیکی سنگین داشته باشند و سیستم شان به قدر کافی قدرتمند نباشد، باید از کارت گرافیک اکسترنال استفاده کنند. عبارت eGPU مخفف External Graphics Processing Unit به معنای واحد پردازش گرافیکی اکسترنال است.
بهترین کارت گرافیک برای ماینینگ
ماینینگ نیز از آنجا از پردازنده اصلی استفاده میکند، میتواند یکی از بخش های اصلی یک کارت گرافیک باشد. خیلی از سیستمها پردازندهی مرکزی و رم بسیار قوی دارند اما کارت گرافیک آنها به اندازهی بقیهی اجزای سختافزاری سیستم قوی نیست.
کارت گرافیکهای اکسترنال، برای افزایش قدرت گرافیکی لپتاپها عرضه میشوند. اگر شما لپتاپی با کارت گرافیک نسبتا ضعیف دارید، کارت گرافیک اکسترنال گزینهی مناسبی برای ارتقای قدرت سیستم شماست.
کارت گرافیکهای اکسترنال، اجزای مختلفی دارند. برای مثال، کارت گرافیک در کارت گرافیک اکسترنال، مثل بقیهی کارت گرافیکهای اینترنال است. قاب کارت گرافیک محفظهای فلزی هست که به عنوان محافظی برای کارت گرافیک عمل میکند. منبع تغذیه وظیفهی تامین ولتاژ کارت گرافیک را بر عهده دارد و این منبع به عنوان ورودی، برق شهری میگیرد و برق متناسب با کارت گرافیک را مهیا میسازد.
کابل رابط، کابلی است که از کارت گرافیک اکسترنال به لپتاپها متصل شده و وظیفهی انتقال اطلاعات را بر عهده دارد. کابل تاندربولت کابلی است در لپتاپ استفاده میشود.
کابل Express Card در لپتاپهای قدیمی پیدا میشود ولی در لپتاپهای امروزی کاربردی ندارد. کابل Mini PCIe نیز به جای Express Card استفاده میشود و ارتباط بهتری بین بخشهای کارت گرافیک ایجاد میکند.
قیمت کارت گرافیک بسیار متفاوت است و بر اساس کارکرد میتواند از 1 میلیون تومان تا 30 میلیون تومان و حتی بیشتر متفاوت باشد. برای خرید کارت گرافیک شما نیاز دارید ابتدا مشخص کنید که برای چه مواردی به کارت گرافیک احتیاج دارید و سپس به دنبال انتخاب بهترین کارت گرافیک باشید.
کارت گرافیک Nvidia
NVIDIA GeForce GT 710 یکی از کارت گرافیکهایی است که شما با داشتن حداقل بودجه میتوانید آن را خریداری کنید.
علاوه بر این NVIDIA GeForce GT 1030 یک کارت گرافیکی است میتواند گزینه بسیار مناسبی برای گیمینگ است که قیمت به مراتب بیشتری دارد. در نتیجه میتوان با بررسی بخشهای مختلف از این 2 محصول در یافت که کارت گرافیک دوم گزینه بسیار مناسبتری برای خرید است.
نکات خرید کارت گرافیک
کارت گرافیک در لپتاپها دو نوع است. یکی کارت گرافیک مجتمع و یکی کارت گرافیک مجزا یا مستقل. کارت گرافیکهای مجتمع برای کارهای ساده و سبک استفاده میشوند تا از مصرف انرژی زیاد و تولید گرمای بیشتر جلوگیری کنند. از کارت گرافیکهای مستقل تنها در مواقع لازم استفاده میشود. مثل وقتی که در حال اجرای بازی کامپیوتری هستید.
در لپتاپها یک باس ارتباطی PCIe قرار دارد که کلیهی اطلاعات گرافیکی لازم برای جابهجایی در سیستم بر روی اون قرار میگیرد. نمایشگر لپتاپ به کارت گرافیک مجتمع وصل میشود. در مواقع استفاده از کارت گرافیک مستقل، اطلاعات بعد از پردازش توسط کارت گرافیکی مستقل روی باس PCIe قرار میگیرند و کارت گرافیک مجتمع این اطلاعات را از روی باس برداشته و به نمایشگر انتقال میدهد.
داک یا همان محفظه eGPU، برای اتصال به لپتاپ یا PC خانگی، به درگاه Thunderbolt 3 نیاز دارد. Thunderbolt 3 یک پورت ورودی و خروجی پرسرعت از Intel هست که به eGPU امکان برقراری ارتباط با لپتاپ را میدهد.
اگر دنبال یک لپتاپ چند منظوره هستید که قدرتی دو برابر، در گیمینگ یا طراحی برای سیستم خانگی شما داشته باشد، باید اتصال تاندربولت 3 برای شما در اولویت قرار داشته باشد. این ویژگی به شما آزادی عمل میدهد تا قدرت گرافیکی لپتاپ خود را بدون جایگزین کردن با یک سیستم دیگر، افزایش دهید.